Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید مهدی طباطبایی  معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، با بیان اینکه از ۶ تا ۱۲ خرداد هفته ملی بدون دخانیات نامگذاری شده اظهارداشت: شعار امسال محافظت از جوانان در برابر فریبکاری و ترفند‌های صنایع دخانی و پیشگیری از مصرف دخانیات و نیکوتین در آنهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او  علت عمده ۱۵ سرطان را دخانیات عنوان کرد و گفت: یکی از مهمترین سرطان‌ها که به دنبال مصرف دخانیات دیده می‌شود سرطان ریه است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به این موضوع که استعمال دخانیات خطر انتقال بیماری کرونا را افزایش می‌دهد، افزود: با توجه به شیوع کرونا توصیه و تاکیدما این است که افراد از مواجهه با محیط‌هایی که دود دخانیات وجود دارد پرهیز کنند.

او  مصرف قلیان را بدلیل اینکه بصورت مشترک و درجمع استفاده می‌شود خطرناک عنوان کرد و گفت: مصرف کنندگان سیگار نیز بخاطر اینکه آسیب‌هایی که به ریه وارد می‌شود خطر عفونت‌های ریوی و عفونت‌های ویروسی را افزایش می‌دهد و به همین دلیل توصیه و تاکید می‌شود که از این فرصت استفاده کنند و حتما برنامه ریزی برای ترک دخانیات را داشته باشند.

طباطبایی اظهارداشت:در بررسی‌های انجام شده در چند سال اخیر در سیستان و بلوچستان سن مصرف دخانیات پایین آمده و چیزی حدود ۱۷ درصد خانم‌های ۱۵ تا ۴۹ سال مصرف کننده دخانیات بودند که این رقم می‌تواند سلامت تمامی افراد جامعه را به خطر بیاندازد.

او  تاکید کرد: افراد از مصرف دخانیات به هر شکلی پرهیز کنند مصرف دخانیات خطر بیماری‌های عفونی و بیماری‌های مزمن را افزایش می‌دهد و افراد جامعه برای تغییر سبک زندگی سالم تصمیم گیرند.

انتهای پیام/ع

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی کرونا ویروس مصرف دخانیات مصرف دخانیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۳۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قاچاق سوخت تهدید جدی برای شیوع مالاریا در شرق کشور

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، احمد رئیسی، رئیس اداره كنترل مالاریا وزارت بهداشت در یک  گفتگوی رادیویی درباره خبر افزایش آمار مالاریا اظهار كرد: افزایش موارد قابل توجهی طی دو سال اخیر داشتیم كه به ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بازمی‌گردد و نسبت به سال‌های قبل به‌شدت دچار افزایش موارد شدیم. این مسئله متأثر از وضعیت نابسامان مرز‌های شرقی است و اگر فكر اساسی و كمك به دانشگاه‌های علوم پزشكی نكنیم ممكن است ما هم به مشكل كشورهای همسایه شرقی دچار شویم.

رئیس اداره كنترل مالاریا وزارت بهداشت در این خصوص افزود: در بدترین شرایط طی ۱۰ سال اخیر حدود ۱۰ هزار و ۳۰۰ مورد داشتیم كه قابل قیاس با شرایط آن سوی مرز نیست.

رئیسی ادامه داد: در این باره می‌بایست فكری اندیشیده شود چون كشوری هستیم كه راه توسعه را به‌شدت می‌پیماییم و وضعیت ما باید نسبت به بلوچستان پاكستان متفاوت باشد.

او لزوم اختصاص منابع و بودجه به سیستان و بلوچستان و سه دانشگاه علوم پزشكی این منطقه را متذكر شد و افزود: اگر این كار صورت گیرد در برابر وبا، سل، مالاریا و بیماری تب كنگو مقاومت صورت می‌گیرد.

رئیسی از ۱۰ هزار كیس مبتلا خبر داد و تصریح كرد: كووید هم بحثی مهم بوده است چون مشكل ما نبوده است و به دنیا بازمی‌گردد ولی همه توجه بخش سلامت را به خود اختصاص داده است كه در برابر كاهش منابع به نظر می‌رسد ما نیز کم‌توجهی كردیم.

وی اضافه كرد: در سه الی چهار سال موارد مالاریا به صفر رسیده بود ولی منابع كافی و لازم را اختصاص ندادیم و پیش‌بینی نكردیم كه ممكن است شرایط پاكستان بدتر شود.

رئیسی همچنین به مشكلات تردد و حركت آزادانه انتقاد كرد و گفت: حمل سوخت در شهرستان‌های مرزی سیستان و بلوچستان افزایش‌یافته و فشار بسیاری به برنامه‌های سلامت‌محور ما وارد می‌كند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟
  • هشدار احتمال شیوع مالاریا در سیستان و بلوچستان
  • هزینه درمان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان رایگان شد
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • خطرات مصرف ویپ و پاد برای افراد
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • قاچاق سوخت تهدید جدی برای شیوع مالاریا در شرق کشور
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند